Eveniment

Proprietarul Getax va deschide un centru comercial in Bucuresti

23.09.2004, 00:00 45

Firma Anador, proprietarul Getax, va deschide, in aprilie 2005, un centru comercial in Bucuresti, unde va introduce, in premiera pentru Romania, o noua abordare a comertului cu produse alimentare si de vestimentatie in care vinzatorul are un rol mult mai pronuntat decit in supermarket-urile clasice.
"Food & Fashion reprezinta un nou mod, mai uman si mai personal, de a face afaceri, opus celui de supermarket, o reintoarcere la comertul traditional in care negustorul se afla intre marfa si client" a declarat directorul filialei romanesti a companiei olandeze Anador, Lucian Ghelerter.
Astfel, vinzatorul va interactiona permanent cu clientul, ajutindu-l in alegerea produselor care urmeaza sa fie cumparate.
Potrivit lui Ghelerter, aceasta modalitate de comert a fost introdusa recent si in vestul Europei, in prezent existind centre similare doar in Paris si Londra (Duke of York Center, inaugurat recent).
Prima etapa a proiectului Anador Center presupune renovarea unor spatii comerciale din Bucuresti, unde vor fi amenajate magazine alimentare specializate (mezeluri, ciocolata, cafea, vinuri), magazine de imbracaminte, un minimarket, restaurante (Uptown, Aquarium) si cafenele.
Complexul va fi amplasat pe un teren de 11.000 de metri patrati (5.000 de metri patrati de suprafata construita), valoarea investitiei ajungind la aproximativ 8 milioane de euro. O parte din suma alocata proiectului, respectiv 1,95 milioane euro, reprezinta credite contractate de la Raiffeisen Bank Romania, restul necesarului financiar fiind asigurat din surse proprii.
Anador a fost infiintata special pentru derularea acestui proiect de catre o serie de investitori - persoane fizice si companii, din Statele Unite si Israel. Firma a achizitionat, in anul 2001, compania de taximetrie Getax.
Cea de-a doua etapa este prevazuta pentru 2009 - 2010, decizia de continuare a proiectului fiind conditionata de evolutia pietei Capitalei. Faza urmatoare ar presupune constructia, pe aceeasi locatie, a unui centru comercial care va cuprinde un mall cu o suprafata de 18.000 metri patrati, unui hotel de trei stele cu 250 de camere (10.000 de metri patrati), unor spatii pentru birouri (6.000 de metri patrati) si o parcare subterana cu 500 locuri (15.000 de metri patrati). Valoarea totala a investitiei pentru dezvoltare proiectului este estimata, in prezent, la circa 35 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO