Eveniment

R. Moldova îşi orientează exporturile către România, după restricţiile impuse de Rusia

R. Moldova îşi orientează exporturile către România, după restricţiile impuse de Rusia

Ministrul moldovean al agriculturii Valeriu Cosarciuc

26.08.2010, 12:58 32

Ministrul moldovean al agriculturii şi omologul său român se vorîntâlni, luni, la Iaşi pentru a discuta despre relaţiile comercialebilaterale, după ce Rusia a suspendat importurile de fructe şilegume pentru peste 100 de firme din R. Moldova, relatează EuropaLiberă în pagina electronică, scrie Mediafax Business.

"Luni voi avea o întâlnire cu ministrul agriculturii şi dezvoltăriirurale din România, domnul Mihail Dumitru, la Iaşi, iar noipregătim un grup de exportatori de fructe, legume, exportatori destruguri, chiar şi exportatori de vinuri. Am solicitat ca dinpartea română să participe la această întrevedere importatorii defructe, legume din România, importatorii de struguri şi cei devinuri. Scopul întâlnirii este ca noi să putem cataliza relaţiilenoastre comerciale cu România. România este o piaţă mare, esteaproape de noi, trebuie doar să ne promovăm foarte agresiv şiintens produsele noastre pe piaţa românească", a declarat ministrulValeriu Cosarciuc, într-un interviu acordat postului de radioEuropa Liberă.

Această întâlnire are loc în timp ce Rusia a suspendat, marţi,importurile de fructe şi legume a peste 100 de firme moldoveneşti.Citi]i mai mult pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO