Eveniment

Rambursările pentru 4 programe europene au fost suspendate

Rambursările pentru 4 programe europene au fost suspendate

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

04.07.2012, 00:04 402

Bruxellesul a decis suspendarea rambursării de facturi pentru proiectele pe fonduri europene din cadrul liniilor de finanţare Regional, Mediu, Transport şi Creşterea Competitivităţii în vederea realizării unui audit pentru a vedea dacă Bucureştiul şi-a respectat angajamentele asumate la începutul anului.

Suspendarea rambursărilor vine după ce în primele şase luni ale anului autorităţile au reuşit să proceseze facturi de aproape 700 de milioane de euro, iar miza în acest moment era accelerarea ritmului de absorbţie pentru apropierea de ţinta de 3 miliarde de euro.

"Acum evaluăm îndeplinirea condiţiilor, vor fi discuţii extinse cu oficialii europeni, iar pe urmă se va decide ce se va întâmpla cu aceste programe. (...) Acum, niciun program operaţional nu este suspendat, în următoarele săptămâni va fi stabilit dacă se va întâmpla acest lucru", a declarat ieri Leonard Orban, ministrul afacerilor europene, citat de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO