Eveniment

Război în Ucraina 5 iunie 2022

Război în Ucraina 5 iunie 2022
06.06.2022, 00:05 71

Kievul a fost din nou ţinta atacurilor ruşilor

Mai multe explozii au fost raportate în jurul capitalei ucrainene Kiev în zorii zilei de duminică. „Câteva explozii au avut loc în districtele Darnytskyi şi Dniprovskyi din Kiev. Serviciile funcţionează deja la faţa locului. Informaţii mai detaliate vor veni mai târziu“, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram, conform CNN. De asemenea, au existat rapoarte despre lovituri cu rachete în jurul oraşului-port Odesa duminică dimineaţă.

 

O rachetă a ruşilor a trecut foarte aproape de o centrală nucleară

Ruşii au tras o rachetă de croazieră care a trecut la o înălţime critică deasupra unei centrale nucleare ucrainene, anunţă un oficial ucrainean citat de CNN. Rusia continuă să ameninţe siguranţa nucleară a centralelor nucleare ucrainene şi ameninţă lumea cu o nouă catastrofă nucleară. Rusia a comis un alt act de terorism nuclear - la ora 5:30 a.m. o rachetă de croazieră rusă similară rachetei Caliber a zburat la o înălţime critică deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei. Probabil, această rachetă a fost trasă în direcţia Kievului, unde s-au auzit explozii în această dimineaţă“, a anunţat operatorul de stat Energoatom într-un comunicat.

 

Putin avertizează că Rusia va ataca noi ţinte dacă rachete cu rază lungă de acţiune sunt furnizate Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat duminică că Moscova va ataca noi ţinte dacă SUA va furniza Ucrainei rachete cu rază lungă, potrivit presei de stat ruse. Livrarea de noi arme la Kiev are ca scop doar extinderea conflictului armat cât mai mult posibil, a spus Putin într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya-1, a informat agenţia de presa de stat rusă TASS, citată de CNN. În cazul livrărilor de rachete cu rază lungă la Kiev, Rusia va trage concluziile adecvate şi va lovi acele facilităţi pe care încă nu le-a vizat, a spus el.

 

Trupele ruse au termen până pe 10 iunie pentru a captura oraşul Severodoneţk sau o autostradă importantă

Generalul rus Aleksandr Dvornikov a primit sarcina ca până pe 10 iunie fie să captureze complet oraşul Severodoneţk, fie să izoleze complet autostrada Lisiceansk - Bakhmut şi să o ia sub control, a declarat Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare regionale Lugansk, citat de CNN. Prin urmare, o cantitate imensă de forţe ruse, tot ce aveau, toate rezervele - totul este folosit pentru a îndeplini aceste două sarcini, a mai spus el.

 

Rusia continuă să ia cu asalt Severodoneţk şi controlează partea de est a oraşului

Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare regionale Lugansk, afirmă că trupele ruse continuă să atace oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei. De asemenea, ruşii controlează partea de est a oraşului, a mai spus el. Forţele ruse se concentrează pe operaţiuni ofensive pentru a înconjura trupele ucrainene în Severodoneţk şi în vecinătatea Lisiceansk şi pentru blocarea principalelor rute logistice, a declarat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. La aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Severodonetsk, Rusia încearcă să conducă o ofensivă în direcţia Nyrkove Nicolaev, a mai spus Hayday.

 

Spania va livra Ucrainei rachete antiaeriene şi tancuri de luptă

Spania va furniza Ucrainei rachete antiaeriene şi tancuri de luptă Leopard, în cadrul unei intensificări a sprijinului său militar pentru această ţară, potrivit unor surse guvernamentale citate duminică de cotidianul El Pais. De asemenea, Spania va oferi pregătire esenţială pentru armata ucraineană în ceea ce priveşte modul de utilizare a tancurilor. Antrenamentul va avea loc în Letonia, unde armata spaniolă a desfăşurat 500 de soldaţi în cadrul operaţiunii NATO Enhanced Advanced Presence“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO