Eveniment

Război politic total. Liviu Dragnea, după respingerea propunerii de premier a lui Sevil Shhaideh: Decizia lui Iohannis este în dispreţ total faţă de români, faţă de cei care au votat, fără nicio explicaţie. Dacă vom ajunge la concluzia că pentru ţară este mai bine să îl suspendăm pe preşedinte, nu o să am nicio ezitare

Război politic total. Liviu Dragnea, după respingerea...

Autor: Ştefan Stan

27.12.2016, 16:22 7399

Împreună cu colegii mei am încercat să găsim care ar putea fi resorturile cinstite sau constituţionale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a preşedintelui. Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional, nici alt motiv care să ţină de alte elemente sau riscuri, şi părerea noastră este că acest om de fapt vrea să declanşeze o criză politică în România, a spus Liviu Dragnea drept răspuns la respingerea propunerii PSD pentru premier de către preşedinte de marţi. 

”Joi, după consultări, a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh, invitând-o pentru această săptămână să discute despre programul de guvernare, despre deficit, despre echipă, viziune, dezvoltare, i-a dat câteva teme, spunându-o că o să o numească, dar spunându-i că dori să aibă marţi o discuţie. Nu a fost sunată înainte de discuţia de la Cotroceni. 

După alegeri am sperat că şi domnul Iohannis, şi oamenii şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor, şi nici jocuri oculte. Se pare că m-am înşelat. Înţeleg de asemenea că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea aşa cum spune constituţia şi cum spune legitimitatea dată de votul din 11 votul acestei majorităţi. Sunt aproape sigur că şi dumnealui sunt speriaţi de două lucruri: primul de posibilitatea certă ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică în anii următori şi românii să înceapă să trăiască mult mai bine, ceea ce se pare că îl deranjează, şi al doilea lucru de faptul că a înţeles că noi nu mai vrem să perpetuăm un sistem ocult şi toxic pentru România. 

Asta nu îl îndreptăţeau să anunţe astăzi decizia dumnealui în dispreţ total faţă de români, faţă de cei care au votat, fără niciun fel de explicaţie. Pentru mine, nu au niciun fel de importanţă toată campania securistoidă generată în ultimă zile de aparatul de propagandă tradiţional. 

Domnul Iohannis a semnat numirea doamnei Shhaideh în funcţia de ministru al dezvoltării. Putea să o refuze. Nu cred că de anul trecut până acum au apărut motive care să îi dea posibilitatea să refuze această propunere. 

Mâine, cel mai târziu poimâine, vom lua o decizie.  Este o avalanşă de mesaje care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că pentru ţară este mai bine să îl suspendăm pe preşedinte, nu o să am nicio ezitare.

Ne gândim serios la posibilitatea constituirii comisiei care să analizeze rapid dacă gestul preşedintelui este constituţional sau neconstituţional”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO