Eveniment

Războiul comercial dintre China şi Statele Unite ia avânt: China plănuieşte să introducă taxe vamale suplimentare pentru peste 100 de produse importate din SUA

Războiul comercial dintre China şi Statele Unite ia...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

04.04.2018, 16:33 120

Lista de produse de import din China, publicată de Biroul Reprezentantului SUA pentru Afaceri Comerciale, va fi evaluată în următoarele 60 de zile, urmând ca după această perioadă să fie luată decizia finală privind care dintre aceste produse vor fi vizate de taxe adiţionale.

Taxele speciale anunţate de China ca reacţie la acţiunea SUA ar urma să fie impuse ulterior, depinzând de decizia Washingtonului privind taxele vamale suplimentare, au anunţat autorităţile de la Beijing.

China ar putea introduce taxe de 25% pentru o serie de produse americane, inclusiv vehicule, avioane sau soia.

"Într-adevăr, am spus de mai multe ori că nu există niciun câştigător în războaiele comerciale. În cele din urmă, ţara care a iniţiat războiul comercial va afecta pe altele şi se îşi va provoca singură daune", a declarat Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Statele Unite exportă 62% din producţia de soia către China, iar 25% din avioanele realizate de Boeing sunt vândute firmelor aeriene chineze, potrivit Ministerului de Externe de la Beijing.

Scopul declarat al taxelor vamale suplimentare introduse de Washington este de a forţa Beijingul să-şi schimbe practicile guvernamentale despre care autorităţile SUA afirmă că înlesnesc transferul "nerentabil" de proprietate intelectuală americană către companii chineze.

Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO