Eveniment

Reacţia lui Tăriceanu despre cererea depusă la CSM de către Forumul Judecătorilor: Nu are statut legal

Reacţia lui Tăriceanu despre cererea depusă la CSM de...

Autor: Diana Grigore

11.06.2018, 14:32 225

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, referitor la cererea depusă de "Forumul Judecătorilor din România" în care aceştia cer CSM apărarea independenţei justiţiei, că asociaţia nu are statut legal, fiind doar o platformă, un simplu blog.

"Forumul Judecătorilor este compus din procurori, nu este o asociaţie. Este un blog, o platformă, nu este o structură care are un statut legal. Punem această chestiune la categoria „şi altele”, cum sunt şi alte păreri exprimate în societate. E bine că societatea românească permite diversitatea părerilor. Eu nu ştiu la ce se referă plângerile, dar cred că independenţa justiţiei nu este ameninţată potenţial în România, independenţa României a fost afectată de protocoalele SRI", a susţinut preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu după şedinţa Biroului permanent.

Asociaţia "Forumul Judecătorilor din România" a transmis luni o cerere către Consiliulul Superior al Magistraturii (CSM) în care îi cere instituţiei să ia măsuri pentru a apăra independenţa sistemului judiciar faţă de atacurile recente ale liderilor coaliţiei PSD-ALDE, în discursurile acestora de la mitingul organizat, sâmbătă 9 iunie, în Piaţa Victoriei. Asociaţia susţine că este necesară intervenţia CSM, "în calitate de garant al independenţei justiţiei, pentru a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor şi procurorilor".

CSM a înregistrat tot luni solicitarea Forumului Judecătorilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO