Eveniment

Reacţia premierului Grindeanu după victoria lui Emmanuel Macron: Veste bună pentru Europa şi pentru România

Reacţia premierului Grindeanu după victoria lui...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.05.2017, 08:01 85

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că victoria lui Emmanuel Macron este o veste bună pentru Europa şi pentru România, apreciind că, astfel, a fost descurajat anti-europenismul şi extremismul.

”Felicitări lui Emmanuel Macron pentru victoria istorică la alegerile prezidenţiale din Franţa! Astăzi, cetăţenii francezi descurajează anti-europenismul şi extremismul. Această victorie este o veste bună pentru Europa şi pentru România”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice En Marche! (În Mişcare!, social-liberală), a câştigat scrutinul prezidenţial din Franţa, obţinând 65,1% din voturi, potrivit proiecţiilor realizate în funcţie de sondajele efectuate la ieşirea de la urne, informează ziarele Le Monde şi Le Figaro.

Marine Le Pen, reprezentantul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a obţinut 34,9% din voturi, potrivit proiecţiilor realizate de Institutul Ipsos/Sopra Steria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO