Eveniment

Reacţia UDMR despre desemnarea lui Ciucă. Kelemen Hunor: Nu este foarte uzual. În ţările democratice niciun militar nu a condus guverne. Pot accepta în acest moment o astfel de soluţie, că este o situaţie excepţională

Reacţia UDMR despre desemnarea lui Ciucă. Kelemen...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.10.2021, 13:27 52

Pot accepta în acest moment o astfel de soluţie, că este o situaţie excepţională, spune liderul UDMR, Kelemen Hunor, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru a forma noul guvern, însă afirmă că „pe palierul politic e o problemă”.

„Nicolae Ciucă este un militar excepţional, care a muncit şi a fost în teatrele de război. Pe palierul politic e o problemă. Nu este foarte uzual, în ultima perioadă... În ţările democratice niciun militar nu a condus guverne. (...) Avem o oarecare reţinere, dar înţelegem propunerea PNL şi dorinţa de a căuta o soluţie rapidă, poate nu pe termen foarte lung, dar suntem deschişi la dialog”, spune liderul UDMR.

Kelemen Hunor afirmă că că va avea o discuţie cu Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi desemnat să formeze guvernul.

„Repet, nu avem o problemă cu persoana lui Nicolae Ciucă. Aici e un principiu că în vremuri normale nu prea sunt guvernele conduse de militari, fie şi în retragere. Da, pot accepta în acest moment o astfel de soluţie, că este o situaţie excepţională”, adaugă Kelemen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO