Eveniment

Reactiile cititorilor pe www.zf.ro. Asteptam in continuare reactiile voastre.

05.04.2009, 21:10 10

 

Iulian
As fi si eu curios sa stiu oare cum s-a ajuns la aceasta valoare de 6.500 lei. Oare au vazut de cati bani au nevoie la bugetul de stat si au impartit la numarul total de microintreprinderi existent. Se primesc fonduri nerambursabile de la UE pentru cresterea numarului de microintreprinderi, iar guvernul nostru ce face??? Va baga in faliment cam 70% - 80 % dintre aceste societati.
La inceputul acestui proiect de ordonanta s-a spus ca vor fi vizate si microintrprinderile din constructii, oare am trecut eu cu vederea si nu am observat, pentru ca acestea lipsesc cu desavarsire.........Mie unul mi-e lehamite de oamenii care ne conduc si ne asupresc punand tot felul de taxe, care mai de care mai absurde. De ce trebuie oare sa plateasca microintreprinderile pentru ceea ce altii au facut sau fac?
Andrei
Sunt curios cum ar putea supravietui zecile de mii de microintreprinderi care au cifra de afaceri foarte mica sau deloc. Eu am o microintreprindere cu sase angajati, dar in contextul actual nu stiu daca mai pot sa-i pastrez pe toti, ne chinuim sa taiem costurile de unde putem... Iar guvernul ne aduce suport prin 6.500 lei/an impozit. Oare daca voi trimite sase angajati in somaj statul se va simti mai bine?
Mihai
De ce sa nu dorm noaptea?
De ce sa pornesc o afacere?
De ce sa creez locuri de munca?
De ce sa mai credem ca putem face ceva pentru Romania?
Darius
Sa-si impoziteze greselile si somnul lor! Am o microintreprindere pe care momentan nu desfasor activitati comerciale. Potrivit ordonantei respective este posibil sa platesc 1.600 de lei drept impozit pe profit. De ce nu maresc cota de 3%????? Este aberant ca la 0 cifra de afaceri sa platesc impozit minim. Astept sa imi explice d-nul Pogea de ce ar trebui sa platesc eu impozitul respectiv. Nu imi poate spune sa imi inchid firma sau sa ii suspend activitatea deoarece este dreptul meu de a avea o firma si de a-mi alege sistemul de impozitare conform legislatiei actuale.
Dan
Voiam sa deschid o afacere cu proiecte pe fonduri structurale si nu o mai deschid deoarece nu pot sa apreciez daca o sa am o cifra de afaceri indeajuns de mare incat sa platesc minimum 6.500 lei anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO