Eveniment

Reprezentanta americana pentru cercetari clinice

14.01.2005, 00:00 111

Compania americana Pharma Olam International specializata in efectuarea de cercetari clinice pentru companiile farmaceutice in vederea testarii si imbunatatirii calitatii medicamentelor, a deschis o reprezentanta in Romania.
"Armonizarea legislatiei romanesti in concordanta cu cea a Uniunii Europene, existenta unor cercetatori calificati si pacienti motivati, a facut ca Pharm-Olam sa-si deschida reprezentanta aici. Astfel, Romania va lua parte la toate programele derulate de companie la nivel mondial", a declarat directorul operatiunilor clinice din cadrul Pharma Olam Romania, Ramona Nicolescu.
Portofoliul Pharm-Olam cuprinde servicii de recrutare a pacientilor pentru diferite studii, monitorizare clinica, aprobari din partea comisiilor de reglementare si etica pentru produsele farmaceutice,  strategii de dezvoltare a medicamentelor, farmacovigilenta (evaluare, validare si prevenire a reactiilor adverse la produsele medicamentoase) sau licente de import/export.
Compania, cu sediul in Houston, coordoneaza teste clinice in peste 40 de tari.
Anul trecut o alta firma din Statele Unite, Kendle International si-a deschis reprezentanta la Bucuresti, pentru a dezvolta programe de cercetare in domeniul farmaceutic.
Potrivit Asociatiei Nationale a Medicamentului (ANM), in prezent, in Romania activeaza 19 astfel de organizatii de cercetare prin contract, dintre care 7 desfasoara studii de bioechivalenta.
"Aceste companii desfasoara in Romania studii clinice, in principal, in arii terapeutice precum afectiunile tractului digestiv si metabolism, aparat cardiovascular, sistem nervos si aparat locomotor", a declarat ieri purtatorul de cuvint al ANM, Daniela Enache.
Producatorii romani efectueaza in general studii de bioechivalenta, care vizeaza testarea produselor generice pentru a stabili daca acestea au aceleasi efecte cu cele originale.
"Pentru producatorii romani de medicamente de uz uman exista o derogare pentru finalizarea studiilor de bioechivalenta pina in iunie 2006", a precizat Enache. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO