Eveniment

RI Investment Grup incepe trei proiecte imobiliare in Capitala de 800 mil. euro

08.06.2007, 20:03 506

Firma RI Investment Grup va incepe in acest an, in Bucuresti, cu fonduri romanesti si irlandeze, constructia a trei proiecte imobiliare care vor include spatii rezidentiale si comerciale, precum si un hotel de patru stele, valoarea totala a celor trei investitii depasind 800 mil. euro.
"Unul dintre cele mai importante proiecte va fi dezvoltat in parteneriat cu fondul de investitii irlandez Caelum Development in zona cartierului Titan, pe terenul fostei baze Spartac, unde vom construi un complex care va regrupa un centru comercial si o zona de recreere si distractie, cu o suprafata de peste 140.000 de metri patrati. De asemenea, in cadrul proiectului va fi realizat un ansamblu rezidential compus din doua blocuri, cu 1.200 de apartamente in total, a declarat ieri Eduard Doandes, directorul general al RI Investment.
Terenul are o suprafata totala de 82.200 de metri patrati si a fost achizitionat in acest an pentru circa 52 mil. euro. Valoarea investitiei este estimata la 450 mil. euro, fara pretul de achizitie a terenului.
"Proiectul face parte din noua generatie de centre comerciale si va oferi vizitatorilor mai mult decat servicii de shopping. Clientii vor beneficia de spatii variate de recreere si distractie, care vor cuprinde cafenele, restaurante, cinematografe, bowling, teren de patinaj, librarii, galerii sau centre de arta", a afirmat Doandes, care a mentionat ca designul complexului va fi finalizat in circa o luna, iar finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru sfarsitul anului 2009.
Un alt proiect al RI Investment Group va incepe in noiembrie, prin construirea unui ansamblu mixt, compus dintr-un imobil de locuinte cu 14 niveluri si a unui hotel de patru stele, structurat pe 24 de etaje.
Complexul va fi realizat in zona Splaiului Independentei, in apropierea proiectului imobiliar Sema Parc, si va presupune o investitie totala de 250 mil. euro. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 18.000 de metri patrati si va include circa 1.270 de apartamente.
Firma va construi un hotel de patru stele, cu o suprafata de 33.000 de metri patrati, care va include magazine pe o suprafata de 5.600 de metri patrati.
"Suntem in discutii cu trei lanturi hoteliere, nu am stabilit nimic deocamdata, insa in mod sigur vom afilia hotelul unei retele internationale", a afirmat reprezentantul RI Investment Grup.
Al treilea proiect va incepe in iulie, prin construirea unui ansamblu de 848 de apartamente, pe un teren de circa 23.600 de metri patrati amplasat pe bulevardul Basarabia. "Suntem in ultima faza a negocierilor cu firmele de constructii, vom incepe lucrarile in circa doua luni. Proiectul va fi finalizat in prima parte a anului 2009 si va costa aproximativ 120 mil. euro", a spus Doandes.
El a afirmat ca apartamentele vor fi destinate clientilor cu venituri medii, in timp ce locuintele celorlalte doua proiecte se adreseaza cumparatorilor cu venituri mai ridicate.
Finantarea celor trei proiecte va fi asigurata din sursele proprii ale firmei si prin contributa unor fonduri de investitii din Irlanda, in colaborare cu unele banci din Romania. "Avem o colaborare buna cu bancile romanesti, pana in prezent am contractat credite totale de circa 60 mil. euro", a mentionat Doandes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO