Eveniment

Rodrigo Rato, atacat de critici

28.07.2005, 19:24 15

Rodrigo Rato declarase cu un an inainte sa devina managing director al Fondului Monetar International ca nu crede ca s-ar putea ridica la inaltimea cerintelor acestui post. Acum, la un an de cand a acceptat postul, unii critici sunt de acord cu el, relateaza International Herald Tribune. Acestia il acuza ca este un manager care nu se implica in activitatile Fondului, ca petrece prea mult timp in strainatate sau ca ravneste la un rol in viata politica spaniola, sansa care a aparut dupa ce a fost numit la sefia Fondului.

"Ma implic activ in conducerea FMI. Nu am nici un amestec in politica spaniola si nu am nici un plan in acest sens", a comentat Rato intr-o declaratie pe marginea acestor afirmatii.

Cu toate acestea, criticii cred ca mandatului sau ii lipseste o directie clara, si ca rolul FMI pe plan mondial nu a fost definit clar de acesta. Rato a promis ca pana in septembrie sa lamureasca aceste probleme. Intre timp, "nu a existat nici o initiativa majora", a spus Edwin Truman, fost asistent al secretarului pe probleme internationale din cadrul Trezoreriei SUA, care acum lucreaza la Institutul pentru Economie Internationala din Washington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO