Eveniment

Roger Federer câştigă primul set în faţa lui Marius Copil în finala turneului de la Basel

Roger Federer câştigă primul set în faţa lui Marius...

Autor: Departamentul Sport

28.10.2018, 17:02 53

Roger Federer, locul 3 ATP,  a câştigat, duminică, primul set din finala jucată împotriva românului Marius Copil, locul 93 ATP. Setul a fost decis în tie-break, scor 7-6 (5).

În primul set, Roger Federer a servit primul şi a câştigat primul game la zero, însă Marius Copil a stat bine în meci, a returnat serviciile, a beneficiat şi de o dublă greşeală a elveţianului şi a făcut break foarte devreme în meci, cu un serviciu de nu mai puţin de 234 km/h. Elveţianul a revenit însă în cel de-al treilea game, când la 30-30, mingea trimisă de Marius Copil pe backhand a lovit banda fileului şi a căzut în terenul lui. Federer a avut atunci prima şansă de break şi a fructificat-o imediat, egalând. Fostul lider mondial şi-a câştigat apoi uşor serviciul, iar de la 3-1 pentru Copil scorul s-a făcut 4-3 în favoarea lui Federer. Ambii jucători şi-au menţinut la cote înalte serviciul, iar primul set s-a decis la tie-break, câştigat de Federer.

Este pentru prima oară când Marius Copil îl întâlneşte pe Roger Federer, considerat de mulţi cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor. Singurul român care a reuşit să-l învingă pe elveţian într-un meci oficial este antrenorul lui Marius Copil, Andrei Pavel, în urmă cu 18 ani, la Hamburg.

Ultimul jucător de tenis român care a jucat finala de la Basel a fost Ilie Năstase, în 1975, când a pierdut în faţa cehului Jiri Hrebec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO