Eveniment

România a urcat o poziţie în topul ţărilor atractive pentru energie verde

România a urcat o poziţie în topul ţărilor atractive...

Autor: Marius Oncu

24.06.2014, 00:00 477

În ediţia din februarie a topului privind atractivitatea pentru investiţii în energie regenerabilă, România a avansat, de asemenea, cu o poziţie, de pe locul 33 pe 32, se arată într-un raport al firmei de consultanţă.

"Modificările continue în legislaţie încă reprezintă pentru România un impediment în calea «relaxării» activităţilor investiţionale din piaţa de energie regenerabilă. Noul proiect legislativ apărut săptămânile trecute şi care va intra în vigoare începând cu 1 august 2014, dacă vă primi aprobarea Comisiei Europene, este rezultatul unor îndelungi discuţii şi aduce o gură de aer aşteptată de marii consumatori de electricitate. Între timp, proiectele operaţionale de energie regenerabilă, «investite» cu indicatori de profitabilitate atractivi, sunt cele care încă primesc atenţie din partea investitorilor privaţi şi a băncilor", spun specialiştii EY România.

Raportul EY clasifică 40 de ţări în funcţie de atractivitatea pentru investiţiile în energie regenerabilă.

În regiune, Polonia şi Turcia se situează înaintea României, ocupând poziţiile 27 şi, respectiv, 20, în timp ce Grecia, pe locul 33, şi Ucraina, pe 38, sunt prezente de asemenea în raport.

Primele patru poziţii au rămas neschimbate faţă de ediţia din februarie, fiind ocupate de Statele Unite, China, Germania şi Japonia. Pe cinci a urcat Canda, care făcut schimb cu Marea Britanie, în prezent pe locul al şaselea.

"Cu toate că SUA îşi menţin ferm poziţia de lider al clasamentului în actuala ediţie a raportului, China este în expectativă pe locul al doilea şi continuă să-şi întărească poziţia", se arată în raport.

China ar putea depăşi SUA pe segmentele energiei eoliene şi solare până la sfârşitul acestui deceniu.

Guvernul sprijină producţia de energie din surse regenerabile prin sistemul certificatelor verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO