Eveniment

Romanii de afara nu mai trebuie sa vina in tara pentru buletin

22.03.2007, 20:25 11

Cetatenii romani aflati in strainatate nu vor mai fi obligati sa vina in tara pentru eliberarea unor acte de identitate, putand depune cererea, impreuna cu documentele prevazute de lege, la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri de Guvern.
Proiectul de lege abiliteaza Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor sa emita adeverintele solicitate de romanii cu domiciliul in strainatate si sa le transmita mandatarilor acestora.
Un numar semnificativ de cetateni romani care si-au stabilit domiciliul in strainatate inainte de 1989 solicita, prin mandatar, eliberarea unor adeverinte care sa contina datele cu care sunt inscrisi in evidente.
Acest proiect de lege urmareste actualizarea Registrului national de evidenta a persoanelor, in special cu imaginile digitale ale cetatenilor romani, fapt de natura a oferi date recente despre cetatean.
De asemenea, somerii romani indemnizati in baza legislatiei de asigurari de somaj din Romania, care doresc sa-si caute un loc de munca in alt stat membru, pot solicita exportul prestatiei de somaj, a anuntat miercuri presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO