Eveniment

Romanii ocupa locul cinci ca numar de nopti de cazare petrecute in Ungaria

Romanii ocupa locul cinci ca numar de nopti de cazare petrecute in Ungaria

Romanii care viziteaza Budapesta prefera hotelurile de 3 stele

18.09.2007, 18:31 16

Numarul noptilor de cazare ale turistilor romani in Ungaria a crescut cu 41,8% in primul semestru al acestui an, pana la 132.900 de nopti, acest rezultat clasandu-ne pe locul cinci ca volum fata de locul opt in 2006, potrivit Oficiului de Turism al Ungariei.
In perioada ianuarie-iulie 2007 am primit peste 4 mil. de vizitatori romani in Ungaria, cu 6,1% mai mult decat in anul precedent. Ne asteptam ca numarul vizitatorilor din Romania sa ajunga la 8 milioane pana la finele anului, a declarat Bir? Gaspar, directorul Oficiului de Turism al Ungariei in Romania
Turistii romani au doua tinte majore in Ungaria, cei care calatoresc cu autocarul in Europa de Vest petrec de la una pana la trei nopti la Budapesta, iar cei care vin pentru odihna, vacanta petrec mai multe zile in orasele din estul Ungariei, in statiuni balneare sau cu aquaparcuri, a mai spus Gaspar.
Numarul turistilor romani care s-au cazat in hotelurile din Ungaria este de 77.200, in crestere cu aproape 47% fata de anul precedent.
Reprezentantii Biroului de Tursim al Ungariei se asteapta la o noua crestere a numarului de turisti romani ca urmare a campaniei de iarna "Budapest Winter Invasion", prin care in perioada decembrie 2007 - martie 2008, patru nopti la unul dintre cele peste 50 de hoteluri de trei, patru si cinci stele participante la aceasta campanie vor fi vandute la pret de trei.
"Speram ca vanzarea acestui pachet va avea ca rezultat cateva sute de noi turisti romani in Budapesta", au spus reprezentantii Biroului de Turism al Ungariei.
Potrivit informatiilor furnizate de acestia, turistii romani care viziteaza Budapesta prefera in general categoria hotelurilor de trei stele, mai rar alegand categorii superioare.
Totodata, cele mai folosite mijloace de transport pentru a ajunge in capitala Ungariei sunt autocarul sau autoturismul, avionul fiind utilizat mai ales pentru calatorii de business.
In ciuda acestui fapt, compania aeriana Malev care opereaza din Romania 62 de zboruri saptamanale catre Budapesta, a inregistrat cresteri ale veniturilor obtinute pe aceasta piata de la an la an. In 2006 afacerile Malev pe piata locala au fost de 12,5 milioane de euro.
Turistii romani au cheltuit aproape jumatate de miliard de euro in prima jumatate a acestui an pe vacantele in strainatate, cu 22% mai mult fata de primul semestru din 2006, conform datelor Bancii Nationale.
In acelasi timp, numarul iesirilor in strainatate a avut o evolutie alerta, inregistrand o crestere de 23%, pana la 4,7 milioane de persoane, arata datele furnizate de Institutul National de Statistica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO