Eveniment

Romanii spun „nu" litoralului si merg in Turcia si Grecia

Romanii spun „nu" litoralului si merg in Turcia si Grecia
22.03.2009, 19:05 30

Romanii au solicitat pachete de vacanta in destinatii precum Bulgaria, Grecia sau Turcia pentru sezonul de vara si s-au uitat mai putin la ofertele pentru litoralul romanesc, cu ocazia targului de turism, care s-a desfasurat in perioada 19-22 martie in Capitala, eveniment la care au participat 300 de firme din 14 tari.

 „In luna august vreau sa plec in concediu in Bulgaria pentru o saptamana. Caut un hotel all-inclusive cu preturi acceptabile. Decamdata nu am ales un pachet turistic, trebuie sa consult toate ofertele. Nu ma intereseaza sa merg la mare in tara", a spus Alexandru Grosu, 37 de ani, inginer.
Potrivit agentiilor de turism, pretul unui sejur de sapte nopti in Bulgaria, la un hotel all-inclusive, incepe de la 148 de euro in sezonul de vara. „Cele mai cerute destinatii pentru vacanta de vara de anul acesta au fost Bulgaria, Grecia, Turcia si Spania", a declarat un reprezentant al agentiei Paralela 45.
 Un alt vizitator la targ, Ionut Stanuca, asistent medical, a declarat ca nu vrea sa mai mearga in concediu pe litoralul romanesc, ca opteaza anul acesta pentru o vacanta in Turcia, la un hotel all-inclusive. „Fata de cat am cheltuit pe vacantele in tara, la mare, nu cred ca preturile pentru Turcia pot fi considerate mari, ci foarte bune", a spus el. Un pachet de vacanta de sapte nopti in Turcia incepe de la 149 de euro, la un hotel de trei stele cu all-inclusive, cu transportul asigurat, potrivit agentiilor de turism.
„In vacanta de vara voi pleca cu copilul in Bulgaria la Nisipurile de Aur pentru o saptamana. Am fost si anul trecut aici si ne-a placut foarte mult. Am cheltuit amandoua 26 de milioane de lei (605 euro) pentru un pachet turistic ce ne-a asigurat cazare la hotel de patru stele cu all-inclusive si transport", a declarat Dumitra Paulea, vizitatoare la targul de turism.   Cristina Macarie, 30 de ani, economist, a spus ca a cautat un sejur de o saptamana in Turcia, care sa ofere si unele facilitati pentru copii. „Vara aceasta vom pleca intr-o destinatie din aceasta tara, pe care o vom alege in functie de ceea ce va oferi ea pentru copilul nostru", a spus ea.
Primele trei zile ale targului de turism au atras peste 30.000 de vizitatori, in conditiile in care anul trecut in cele patru zile 27.000 de persoane au vizitat standurile agentiilor de turism, potrivit reprezentantilor Romexpo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO