Eveniment

Romgaz: Patriciu vrea niste perimetre, dar nu poate sa ne cumpere

15.02.2008, 21:22 13

Producatorul national de gaz, Romgaz Medias, acuzat de ineficienta de Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, care este de parere ca societatea de stat ar trebui vanduta, spune ca declaratiile omului de afaceri sunt strict legate de dorinta acestuia de a prelua anumite perimetre de gaze.
Privatizarea Romgaz sta insa in mainile statului, actionarul majoritar al producatorului de gaze, si nu depinde de dorintele lui Patriciu, mai spun reprezentantii companiei din Medias. "Declaratiile domnului Patriciu nu sunt noi si sunt de inteles, pentru ca el vrea sa obtina niste perimetre care il intereseaza, dar nu poate sa cumpere Romgaz", a declarat Alexa Iakob, directorul general al Romgaz, citat de Mediafax.
Patriciu a mai spus ca principala vina este a statului care este un slab administrator peste tot in lume, desi omul de afaceri si-a vandut anul trecut compania tot unei societati de stat din Kazahstan.
Patriciu mai spune ca daca ar veni multi investitori sa cumpere perimetrele detinute in prezent de Romgaz, pretul gazelor ar scadea. Directorul Romgaz a afirmat ca societatea nu a solicitat autoritatilor, in ultimii ani, cresterea pretului gazelor din productia interna, iar pretul este urmare a obligatiilor politice asumate de Romania in relatia cu UE. "Legat de afirmatia ca Romgaz este o paguba la care trebuie sa renuntam, i-as propune o analiza, sa vedem daca noi suntem paguba sau altii", a adaugat Iakob, fara sa detalieze.
Romgaz a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,26 mld.lei (978,8 mil. euro), in crestere cu 6% fata de valoarea de 3,05 mld. lei din 2006.
Profitul brut s-a ridicat anul trecut la 834,32 mil. lei (250 mil. euro), in urcare cu 15% fata de castigul de 719,85 mil. lei din 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO