Eveniment

RomTelecom va cumpara un software de 1 mil. dolari

14.09.2004, 00:00 21

Compania americana Amdocs va furniza RomTelecom o aplicatie pentru managementul relatiei cu clientii si serviciile aferente procesului de integrare a aplicatiei software.
Surse din cadrul operatorului de telefonie au estimat valoarea contractului la un milion de dolari.
Directorul de comunicare al RomTelecom, Dan Pazara, a declarat ca firma americana a fost selectata in urma unei licitatii internationale.
Aplicatia asigura serviciile de facturare si decontare pentru operatorii de telecomunicatii in relatia cu clientii.
Astfel, RomTelecom poate sa raspunda solicitarilor venite din partea clientilor si sa lanseze oferte si planuri tarifare in functie de preferintele acestora.
De asemenea, aplicatia va permite companiei sa automatizeze procesul de facturare in relatia cu partenerii, sa simplifice procedura de audit si sa reduca timpul de operare si costurile asociate operatiunilor manuale.
In calitate de integrator, Amdocs va introduce aplicatia in sistemele RomTelecom, va instrui personalul IT si utilizatorii finali.
Producatorul de software a raportat un venit 1,5 miliarde de dolari in 2003, asigurat de contractele derulate in peste 40 de tari.
RomTelecom este principalul operator autohton pe piata de telefonie fixa, cu peste patru milioane de abonati la finele lunii iunie. In 2003, veniturile companiei s-au apropiat de 800 milioane de euro, in scadere fata de anul 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO