Eveniment

RoVaccinare: Prevalenţa tulpinii Delta în România este cuprinsă între 5 şi 15%

RoVaccinare: Prevalenţa tulpinii Delta în România este...

Autor: Cosmin Pirv

27.07.2021, 11:27 87

Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea anti-Covid a publicat marţi datele Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor despre estimarea prevalenţei tulpinii Delta. Astfel, în România prevalenţa tulpinii este de 5-15%.

Conform datelor puse la dispoziţie de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, estimarea prevalenţei tulpinii Delta, conform ratei de secvenţiere a statelor în UE, în data de 15 iulie este de peste 90% în Marea Britanie, de peste 50% în Irlanda, Portugalia, Germania, Belgia, Danemarca, Slovenia şi Estonia, între 25 şi 50% în Franţa, Olanda, Italia, Grecia, Cehia şi Slovacia, între 5 şi 15% în România, Norvegia şi Letonia şi de sub 5% în Polonia, Ungaria şi Bulgaria.

„Conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor se estimează, pe baza modelării matematice, că în acest ritm, aproximativ 70% din cazurile noi de infecţii vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la aproximativ 90% până la finalul verii”, a informat platforma RoVaccinare.

Reprezentanţii acesteia susţin că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente şi împotriva tulpinii Delta.

„Vaccinarea în procent mare a grupelor de risc reduce semnificativ numărul de spitalizări şi decese în plin val cauzat de tulpina Delta, chiar în condiţiile în care această variantă s-a dovedit mai transmisibilă”, au mai transmis reprezentanţii platformei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO