Eveniment

Rusia cere Statelor Unite să nu mai trimită arme în Ucraina: ”Această situaţie este inacceptabilă. Am cerut să se pună capăt acestei practici”

Rusia cere Statelor Unite să nu mai trimită arme în...

Autor: Laura Buciu

25.04.2022, 12:26 3435

După anunţul secretarului de stat american  Antony Blinken privind  ajutor militar suplimentar de 322 de milioane de dolari oferit Ucrainei, ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a cerut Americii să nu mai trimită arme.

Moscova a avertizat Washingtonul să nu trimită mai mult armament Kievului, în condiţiile în care războiul din Ucraina se apropie de a zecea săptămână, potrivit Sky News.

„Am subliniat caracterul inacceptabil al acestei situaţii în care Statele Unite ale Americii trimite arme în Ucraina şi am cerut să se pună capăt acestei practici”, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA.

El a adăugat că o notă diplomatică oficială a fost trimisă la Washington.

Secretarul de stat american Antony Blinken a confirmat luni că SUA va oferi un ajutor militar suplimentar de 322 de milioane de dolari Ucrainei.

Noua finanţare ridică la 3,7 miliarde de dolari totalul asistenţei de securitate americane acordate Ucrainei de la începutul invaziei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO