Eveniment

Rusia şi-a pierdut locul dintr-o altă organizaţia financiară importantă la nivel mondial

Rusia şi-a pierdut locul dintr-o altă organizaţia...

Autor: Andreea Tobias

24.02.2023, 13:59 100

Financial Action Task Force (FATF), un organ de supraveghere a criminalităţii financiare la nivel mondial, a suspendat vineri statutul de membru al Rusiei, afirmând că războiul purtat de Moscova în Ucraina a încălcat principiile organizaţiei.

"Acţiunile Rusiei contravin, în mod inacceptabil, principiilor fundamentale ale FATF, care vizează promovarea securităţii, siguranţei şi integrităţii sistemului financiar global", a afirmat grupul cu sediul la Paris într-o declaraţie, potrivit Reuters.

În ultimul an, Ucraina a făcut apeluri repetate la grup pentru a exclude complet Rusia.

Dar, deşi Rusia a fost suspendată, rămâne membră a organizaţiei, notează Reuters.

"Federaţia Rusă rămâne responsabilă pentru obligaţia sa de a pune în aplicare standardele FATF. Rusia trebuie să continue să îşi îndeplinească obligaţiile financiare", a arătat FATF.

Acesta a adăugat că va analiza situaţia la fiecare dintre reuniunile sale plenare.

FATF (GAFI) este o organizaţie interguvernamentală care susţine lupta împotriva spălării banilor şi a finanţării terorismului prin stabilirea de standarde globale şi verificarea respectării acestora de către ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO