Eveniment

S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului Rompetrol Group

S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului Rompetrol Group

Autor: Marius Oncu

26.10.2012, 00:00 65

Standard & Poor's (S&P) a îmbunătăţit perspectiva ratingului The Rompetrol Group de la negativă la stabilă şi a confirmat calificativul pentru creditele pe termen lung la "B", ca urmare a finalizării modernizării rafinăriei Petromidia şi a sprijinului pe care îl primeşte de la grupul-mamă KazMunaiGas.

"Compania românească de rafinare şi distribuţie The Rompetrol Group a finalizat modernizarea rafinăriei Petromidia cu sprijin din partea grupului-mamă KazMunaiGas. Ne aşteptăm ca acest sprijin să continue şi în viitor", se arată într-un comunicat transmis de agenţia de evaluare fianciară.

Capacitatea şi producţia de motorină mai mari după modernizarea rafinăriei ar trebui să îmbunătăţească fluxul operaţional de numerar al Rompetrol Group în timp ce cheltuielile mai reduse pentru investiţii vor reduce necesarul de finanţare, consideră analiştii S&P. "Pe parcursul unui an de operaţiuni, înţelegem că modernizarea rafinăriei ar putea creşte producţia cu 20-25%, reprezentând un plus de 1 milion de tone pe an, în mare parte motorină", potrivit S&P. Agenţia ar putea revizui în scădere ratingul dacă Rompetrol Group creşte puternic investiţiile, iar Europa se confruntă cu o recesiune severă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO