Eveniment

Salonul Auto de la Geneva: Ce cred jurnalistii straini despre Duster, ultima lansare a marcii care le-a cucerit pietele

Salonul Auto de la Geneva: Ce cred jurnalistii straini despre Duster, ultima lansare a marcii care le-a cucerit pietele
03.03.2010, 23:17 44

Lansarea Duster, mult asteptatul SUV al producatorului de laMioveni, a adunat la standul din cadrul Salonului Auto de la Genevazeci de jurnalisti care au verificat fiecare maner, surub si butonpentru a se convinge de calitatea noului model.

"Este interesanta, intr-adevar. Daca ne uitam numai cativa aniin urma, este neasteptat sa vezi cum s-a dezvoltat marca. Lainceput am fost sceptici, dar apoi cu Sandero, MCV si acum Duster,a devenit un brand serios. De acum Toyota, restul industriei auto,se uita cu respect la Dacia, si toti creeaza concepte, modele caresa atace segmentul", spune Peter Homola, jurnalist austriacfreelancer.

El a mai spus ca este impresionat de vanzarile Dacia de anultrecut din Germania. "Dacia a crescut. In Cehoslovacia, in anii'70, Dacia era considerata o marca buna; dar apoi dupa ani, candproprietarii si-au inlocuit primele Dacii, au vazut ca scazusecalitatea. Acum Renault a reusit sa creasca iar marca sicalitatea."

Inmatricularile de autovehicule noi sub marcile Renault si Daciain Germania au crescut cu 2,1% in primele doua luni ale anului, la21.394 de unitati, grupul francez numarandu-se printre singuriitrei constructori cu evolutie pozitiva pe o piata in declin cu19,5%, potrivit datelor Oficiului de Inmatriculari Auto german KBA.Marcile Renault si Dacia au avut o cota de piata de 5,7% inianuarie-februarie in Germania.

In februarie, inmatricularile Dacia au scazut cu 22,9%, la 9.621de autovehicule. Renault si Dacia au inregistrat o crestere de 39%in ianuarie, la 11.773 de unitati.

"Cat priveste Duster, vad ca este mai scump decat Sandero sauMCV, dar este un SUV, iar clientii din acest segment sunt maideschisi la lucruri noi.

Dacia ar putea avea aceeasi poveste ca si Skoda, care a crescutimens dupa preluarea de catre VW. Ideea este ca atunci cand Loganva creste si ca brand, si ca echipare sau calitate, sa aiba altprodus care sa substituie ideea de low-cost", a mai spusjurnalistul austriac Peter Homola.

Trebuie imbunatatit interiorul

"Este perfect in ceea ce priveste pretul, dar trebuieimbunatatit interiorul. La fel ca si Sandero, arata bine, estetrendy, dar are nevoie de un interior cu materiale mai bune. Inceea ce priveste faptul ca nu are aer conditionat in echiparea debaza, nu ma deranjeaza. Eu vin din Belgia, unde nu folosim atat demult aerul conditionat, asa ca e bine ca poti lua o masina si faraasa ceva. La Duster este insa imperativ sa tina pretul jos, si dacase poate, sa faca imbunatatiri", comenteaza Piette Fran'ois,jurnalist belgian specializat in presa auto, care lucreaza lawww.vroom.be.

"Nu pare speciala, dar e perfecta pentru un bugetredus"

"Nu pare sa aiba o calitate foarte speciala, este chiar slaba lamateriale. Este insa perfecta pentru cei care au un buget redus",spune Damian Jean, jurnalist francez la site-ulwww.kelmandataire.fr.

Inmatricularile de autoturisme noi Dacia din Franta auinregistrat in primele doua luni cel mai puternic avans la nivellocal, de 118%, comparativ cu perioada similara din 2009, la 14.761de masini, pe o piata in crestere cu 16%, potrivit AsociatieiConstructorilor Francezi de Automobile.

Pe segmentul autoturisme, in primele doua luni ale acestui anDacia a avut in Franta o cota de piata de 4,2%, fata de 2,2% inperioada similara din 2009.

In februarie 2010, numarul de inmatriculari noi de autovehiculeDacia destinate pasagerilor s-a situat la 7.199, comparativ cu3.364 de unitati in aceeasi luna din 2009, ceea ce a asiguratconstructorului auto o cota de piata de 4%. In februarie 2009, cotade piata era de 2,2%.

"Pretul va vinde foarte multe in Italia. Este simpatica si totaldiferita de restul modelelor anterioare, fata de Logan sau MCV",spune si Susana Checconi, jurnalist la postul italian deteleviziune Rai Uno.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO