Eveniment

Si SIF Oltenia s-a conformat deciziei CNVM

18.10.2004, 00:00 17

SIF Oltenia este a doua societate de investitii financiare (SIF), dupa SIF Moldova care se conformeaza instructiunii venite din partea CNVM de a propune spre dezbatere actionarilor si adoptarea unei hotarari referitoare la detinerea actiunilor in cadrul companiei.
Insa, la fel ca si SIF Moldova, Oltenia s-a rezumat la a introduce pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) un punct cu un continut aproape identic cu cel existent in hotararea CNVM. De altfel,  reprezentantii SIF Moldova declarasera saptamana trecuta ca asteapta instructiuni mai clare din partea CNVM privind continutul minim al statutului pentru SIF - uri, si chiar o limita maxima pentru acel prag de detinere  sau un cadru clar in care sa se incadreze.
Pe Bursa, tendinta de scadere a SIF - urilor s-a mai domolit, ultimele sedinte aducand aprecieri pentru aceste companii, investitorii asteptand rezultatele financiare ale SIF -urilor la noua luni. Vineri, doar actiunile SIF Oltenia au fost cotate la inchidere la un pret inferior celui de joi, ultima tranzactie cu aceste actiuni perfectandu-se la pretul de 6.550 lei/actiune, cu 0,8% mai redus fata de cel din sedinta precedenta. Totusi, a nivelul pretului mediu, actiunile SIF Oltenia au inregistrat o apreciere usoara. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO