Eveniment

SIF Muntenia a subscris actiuni de 6 mil. euro la Transelectrica

19.06.2006, 13:36 18

SIF Muntenia a raportat vineri ca a subscris 1,25 milioane de actiuni in cadrul ofertei publice initiale a Transelectrica, in valoare totala de circa 6 mil. euro (21 mil. lei). Oferta Transelectrica vizeaza vanzarea a circa 7,3 milioane de actiuni. Intrucat noile titluri emise vor reprezenta circa 10% din capitalul social al Transelectrica dupa majorare, rezulta ca SIF Muntenia ar putea detine circa 1,7% din titlurile companiei de transport de electricitate.
SIF Muntenia este a treia din cele cinci societati de investitii financiare care a subscris la Transelectrica. SIF Oltenia anuntase joi ca a subscris 2,38 milioane de actiuni Transelectrica, in valoare de aproximativ 11,4 mil. euro (aproape 40 mil. lei). Daca SIF Oltenia va primi toate actiunile pentru care a subscris, ar putea atinge o participatie de 3,3% la Transelectrica. De asemenea, SIF Moldova a anuntat ca a subscris suma de 1,43 mil. euro pentru 300.000 de actiuni.
Valoarea totala a ofertei publice Transelectrica se ridica la circa 35 mil. euro (123,14 mil. lei). In primele zile de desfasurare a ofertei fusesera subscrise cel putin doua treimi din actiunile scoase la vanzare. In caz de suprasubscriere, actiunile vor fi distribuite pro-rata, in functie de numarul de actiuni subscrise de fiecare investitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO