Eveniment

Silviu Badea, director general Subansamble auto Piteşti: Primul semestru al anului a avut componentă inedită şi destul de dură pentru industria auto

Videoconferinţa Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020.

Silviu Badea, director general Subansamble auto Piteşti:...

Autor: Ramona Cornea

25.06.2020, 12:07 635

Silviu Badea, director general Subansamble auto Piteşti (firma mama a grupului GIC Pitesti), afirmă că primul semestru din 2020 a avut componentă inedită şi destul de dură pentru industria auto, mai ales că industria era deja pe scădere la finalul anului 2020.

”Primul semestru al anului a avut componentă inedită şi destul de dură pentru industria auto pentru că industria deja suferise o scădere la finalul anului 2019. În contextul discuţiilor despre electrificarea autovehiculeler, pe piaţă a fost destul de mult zgomot. Astfel, la final de 2019 era deja o contracţie de 10% pe piaţa auto internaţională. Începutul de an a fost bun, trebuia să fie un an deosebit de bun”, a declarat Silviu Badea în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020.

Ce a mai declarat Silviu Badea:

·         Scăderea a început în martie, în aprilie era de 60%, iar în mai a fost pierdere totală, cu toţi angajaţii acasă.

·         Prognozele pe care le avem sunt moderat optimiste, nu vom ajunge prea curând la volumele acelea bune de la începutul anului.

·         În momentul de faţă mai suntem 1.700 de angajaţi, lucrăm doar patru zile din cinci, în speranţa că vom vedea o creştere a volumelor în septembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO