Eveniment

Sindicate: Legea salarizării, modificată complet. La salariile din 2009 s-ar putea reveni în 4 ani

20.08.2010, 16:17 21

Legea salarizării va fi modificată complet şi nu se va mai ţinecont de salariile de referinţă din 2009, ci de cele diminuate din2010, iar anual va fi dată o lege specială care va stabili nivelulsalarial, la salariile de anul trecut putându-se reveni în celpuţin patru ani, spun sindicaliştii citaţi de Mediafax.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, adeclarat, vineri, la finalul discuţiilor cu premierul, care au avutloc la Palatul Victoria, că Legea 330 "va deveni istorie, înseptembrie va fi înlocuită".

Costin a menţionat că salariile de referinţă din această nouălege a salarizării nu vor mai fi cele din 2009, ci acualelesalarii, adică cele diminuate cu 25 la sută.

Liderul BNS a mai spus că premierul a discutat cu sindicaliştiidespre posibile majorări salariale cu 10-15 la sută, în 2011, maimult pentru cei cu venituri mici, precizând că, în prezent, otreime din populaţia activă, respectiv 1,5 milioane de angajaţi,primeşte salariul minim pe economie.

Costin a subliniat faptul că în fiecare an va fi dată o legespecială care va stabili nivelul de salarizare, ţinându-se totodatăcont de Legea bugetului din anul respectiv. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO