Eveniment

Sindicatul Funcţionarilor Publici: grevă generală dacă stimulentele nu vor fi incluse în salariu

Autor: Mediafax

11.11.2010, 11:29 16

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici(SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, joi, la intrarea în sediulMinisterului Finanţelor, că la întâlnirea cu Gheorghe Ialomiţianuîi va spune că sindicaliştii vor intra în grevă generală dacăstimulentele nu vor fi incluse în salariu.

Întrebat când ar putea fi declanşată greva generală, SebastianOprescu a spus că, probabil, acest lucru se va întâmpla odată cuasumarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării.

Oprescu a precizat că în urma deciziei preşedintelui TraianBăsescu de a retrimite în Parlament legea privind stimulentele aurevenit problemele care au dus la conflictul spontan de muncă dinluna octombrie.

Preşedintele SNFP a mai spus că prin acordarea stimulentelor seasigura o echilibrare a salariilor, pentru că cei care le primeauaveau un salariu de bază mai mic. Citiţi mai mult despre stimulentele acorde funcţionarilorpublici pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO