Eveniment

Sindicatul naţional tehnic se întâlneşte azi cu membrii CA

Sindicatul naţional tehnic se întâlneşte azi cu membrii CA

Autor: Mirabela Tiron

12.11.2012, 00:04 300

Reprezentanţii Sindicatului Na­ţional Tehnic al Tarom (SNTT), format din 800 de angajaţi ai companiei aeriene de stat, se întâlnesc azi cu membrii consiliului de administraţie (CA) al Tarom pentru a discuta poziţia sindica­tului faţă de algerea membrilor CA.

"La ora 14.30 ne vom întâlni cu reprezentanţii consiliului de admi­nistraţie al Tarom şi în funcţie de ce se va decide mâine vom începe sau nu greva. Ne aşteptăm la câteva demisii de onoare din Tarom, ale unor membri care nu sunt compatibili cu poziţia pe care o ocupă", a spus Aurel Curdov, secretar general al Sindicatului Naţional Tehnic al Tarom (SNTT), care reprezintă 800 de angajaţi.

El a precizat că au fost adunate 150-200 de semnături pentru a începe greva de solidaritate. Biroul de presă al Tarom a transmis cu privire la posibilitatea orga­nizării unor greve în următoarea perioadă că toate cursele sale vor fi operate conform programului.

Curdov a spus că sindicatul acuză faptul că în pre­zent consiliul de admi­nistraţie al Ta­rom este alcătuit din persoane care nu au avut contacte cu vreo companie aeriană, ceea ce încalcă legea (OG 109/2011, la art. 28) care prevede: "Consiliul de admi­nis­traţie trebuie să fie format din persoane care să aibă experienţă de admi­nistra­re/ma­­na­gement, în domeniul de acti­vitate".

Consorţiul de firme care a recrutat manageri "privaţi" pentru consiliul de administraţie al Tarom este format din consultanţii de la PwC, head-hunterul George Butu­noiu şi avocaţii de la David & Baias, mandataţi de Ministerul Transporturilor.

Reprezentanţii PriceWaterHouse-Coo­pers spuneau că au respectat legea.

"Nu suntem de acord cu numirea unor manageri privaţi străini, având în vedere că sunt destui oameni pricepuţi. Am înaintat o listă la Ministerul Transporturilor cu astfel de oameni", se mai arată în comunicatul sindicatului.

În funcţia de CEO la Tarom a fost numit belgianul Christian Edouard Heinz­mann, 59 de ani, cu experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, in­clusiv în restructurarea companiei aeriene a Luxemburgului.

Din consiliul de administraţie (CA) al Tarom fac parte Dan Pascariu, preşedintele consiliului, Valentin Macec, vicepreşedinte al CA la Tarom, care este consilierul ministrului transporturilor Ovidiu Silaghi, fostul astronaut Dumitru Prunariu, fostul ministru al mediului de afaceri Lucian Isar, Ciprian Ladunca, director financiar şi vicepreşedinte al Metlife Alico România, şi omul de afaceri Marius Ghenea, proprietarul magazinelor online PC Fun şi PC Garage. Ei vor avea un mandat de patru ani.

Tarom a adunat în ultimii patru ani pierderi de peste 180 de milioane de euro, la afaceri anuale de 220 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO