Eveniment

Sorin Grideanu: Obiectivul meu este să finalizăm MCV înainte ca România să preia preşedinţia UE

Sorin Grideanu: Obiectivul meu este să finalizăm MCV...

Autor: Mona Scarisoreanu

20.04.2017, 13:42 30

“Am abordat probleme importante, de actualitate, care se regăsesc pe agenda UE. Obiectivul meu este să finalizăm MCV înainte ca România să preia preşedinţia UE. Este o chestiune de prestigiu,la care ţin foarte mult. Îmi doresc ca la sfârşitul lui 2017 să avem un raport final pozitiv, care să pună capăt acestui mecanism. Nu vom face nici un pas înapoi care să garanteze un act de justiţie corect. Economia României nu poate creşte fără încrederea investitorilor că bani lor sunt protejaţi de un sistem juridic eficient. Este în interesul cetăţenilor dar şi al sectorului privat să avem un sistem juridic eficient şi accesibil”, a declarat premierul, Sorin Grindeanu, în conferinţa de presă comună cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a vut loc joi, la Palatul Victoria.

Grindeanu a spus că aceste obiective nu sunt un scop în sine pentru a înlătura MCV, ci sunt bune pentru întreaga societate.

“Am avut discuţii care continua între reprezentanţii guvernului şi CE.Nu am nici un semn de întrebare că Parlamentul nu va veni în întâmpinare pentru a atinge aceste obiective”, a adăugat şeful guvernului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO