Eveniment

Sorin Grindeanu explică cursul de la ANI: A durat o lună şi jumătate, am mers cu alţi deputaţi

Sorin Grindeanu explică cursul de la ANI: A durat o...

Autor: Departamentul Politic

28.12.2016, 22:19 143

Grindeanu a explicat la Antena 3 că la finalul lui 2012 din viceprimar al Timişoarei a ajuns deputat şi a optat pentru Comisia IT şi Buget, partidul repartizându-l la prima. ''Am avut o revoltă personală dacă pot să spun aşa, nu-mi plăcea componenţa'', a povestit el, adăugând că a vrut să renunţe la mandat şi să întoarcă la Timişoara.

El a afirmat că ''membri din Comisia de apărare şi SRI au renunţat'', iar grupul PSD l-a trimis la Comisia SRI.

''Am fost chemat, mi s-a spus «mergi aici»'', a relatat Grindeanu. ''Am mers, nu am avut ce să comentez, eu sunt un om disciplinat'', a subliniat el, adăugând că invitaţia la curs a venit din partea Academiei la comisie şi a decis să participe, alături de colegi de la toate partidele, pentru a se conecta cu acest domeniu cu care nu a avut ''absolut nicio legătură''.

''Cel care m-a crescut a fost deţinut politic, a făcut ani de puşcărie. N-aş fi putut vreodată să trec peste ceea ce înseamnă memoria bunicului meu. E parte din mine acea durere'', a mai adăugat el ca argument suplimentar.

Întrebat dacă este ofiţer acoperit, Grindeanu a negat.

Premierul propus de PSD-ALDE, Sorin Grindeanu, a absolvit în anul 2013 un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii. Informaţia apare în cv-ul făcut public atunci când a fost membru al Guvernului, nu şi în cel de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Grindeanu devenind parlamentar la sfârşitul anului 2012. De altfel, Grindeanu a făcut parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI în perioada februarie 2013 - decembrie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO