Eveniment

Start pentru un week-end de viteza la Palatul Parlamentului

22.08.2008, 19:55 15

Bucharest City Challenge, cel mai important eveniment automobilistic al verii, va aduna astazi in tribune mai mult de 20.000 de oameni, pe parcursul competitiei fiind asteptati 100.000 de spectatori.
"Am comercializat deja mai mult de 20.000 de bilete, dar cred ca cea mai mare parte a spectatorilor le vor achizitiona pe loc, la intrare. Asteptam in total 100.000 de oameni la eveniment", a declarat Florin Dulgheru, advertising director in cadrul Bucharest ring, compania organizatoare a Bucharest Challenge.
Potrivit declaratiilor lui Hartmut Beyer, presedintele companiei organizatoare si fost pilot FIA GT, in 2008 se estimeaza ca la eveniment vor fi prezenti intre 6 si 7.000 de straini, la care se adauga staff-ul echipelor participante, de aproximativ 800-1.000 de persoane. La prima editie a competitiei, desfasurata in 2007, au participat circa 50.000 de spectatori, dintre care 4.000 au fost straini. Investitia pentru organizarea Bucharest Challenge s-a cifrat in acest an la aproape 5 milioane de euro, dupa ce investitiile initiale, desfasurate in 2007, au fost de 13 milioane de euro si au presupus si reasfaltarea unei importante portiuni din ciruitul din jurul Casei Poporului. Pretul unui bilet de o zi este cuprins intre 20 si 115 lei, in functie de ziua si tribuna aleasa. Competitia va dura trei zile, intre 22 si 24 august.
El a adaugat ca majoritatea echipelor ce vor concura in competitiile FIA GT, Formula 3 Britanica si Dacia Logan Cup si-au instalat standurile in cursul zilei de ieri si au participat la parada din mijlocul Capitalei, dintre Piata Constitutiei si Parcul Unirii. Anul acesta participa la Bucharest City Challenge 20 de echipe si 54 de piloti FIA GT, 14 echipe si 35 de piloti British F3, precum si 30 de piloti romani pentru Cupa Dacia Logan.
Spectatorii raliului Bucharest City Challenge sunt sfatuiti sa vina cu mijloacele de transport in comun, intrucat in zona in care se va desfasura evenimentul nu va exista niciun loc de parcare, a anuntat directorul general al Jandarmeriei Capitalei, Gavrila Pop.
El a precizat ca amenajarea unor locuri de parcare pentru spectatorii raliului Bucharest City Challenge ar fi presupus blocarea de noi strazi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO