Eveniment

Statul scoate din cont 15 mil. euro pentru exproprierile de la autostrada Transilvania

04.08.2006, 19:44 23

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) intentioneaza sa acorde despagubiri estimate la 54,29 milioane lei (15 mil. euro) pentru exproprierea unor imobile aflate in proprietate privata, situate pe amplasamentul autostrazii Brasov-Bors, in judetele Cluj si Bihor.
Cladirile si terenurile care vor fi expropriate sunt amplasate in localitatile Moldovenesti, Mihai Viteazu, Turda, Sandulesti, Tureni, Ciurila si Savadisla, toate in judetul Cluj, din sectiunea 2B a autostrazii, respectiv Abram, Tauteu si Balc, localitati aflate in judetul Bihor, din sectiunea de autostrada 3C, potrivit unui proiect de hotarare de guvern elaborat de MTCT. Fondurile vor proveni din credite externe contractate in 2004. Actul normativ elaborat de MTCT modifica lista imobilelor expropriate in baza unei hotarari de guvern din 2004 si urmeaza sa fie supus aprobarii Guvernului.
Proiectul construirii autostrazii Transilvania a inceput in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro incheiat cu compania americana Bechtel, insa lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor acordate de guvernarea precedenta.
Recent, statul a imprumutat 100 de milioane de euro pentru efectuarea platilor catre Bechtel, iar lucrarile au fost reluate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO