Eveniment

Statul se pregateste sa lanseze gigantul din energie

30.01.2008, 18:32 10

Autoritatile estimeaza ca in maximum doua luni vor avea finalizata structura companiei nationale energetice, a carei infiintare a fost anuntata de premierul Calin Popescu-Tariceanu in toamna anului trecut.
"Suntem foarte aproape de definitivarea structurii companiei integrate", a afirmat ieri ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian, care a precizat ca acest proces se va finaliza intr-o luna sau doua.
Surse din Ministerul Economiei au declarat ca din aceasta companie energetica de stat "cu siguranta nu va face parte Nuclearelectrica". Autoritatile au afirmat in mai multe randuri ca din aceasta companie vor face parte unul sau doua complexuri energetice din Oltenia.
Compania nationala energetica va include atat productie, cat si distributie si furnizare, in componenta acesteia urmand sa intre mai multe termocentrale, hidrocentrale, complexurile energetice Turceni si Rovinari si filialele Electrica neprivatizate.
Claudia Pendred, directorul BERD pentru Romania, a declarat recent ca institutia financiara internationala este interesata sa participe la compania energetica nationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO