Eveniment

Ştiri pe scurt - Eveniment - 21 septembrie

20.09.2010, 23:44 18

­­Afacerile primelor 100 de agenţii de turism,-22%

Cele mai mari agenţii de turism din România şi-au redus anul trecutatât veniturile, cât şi profiturile, volumul total al afacerilorprimelor 100 de companii din domeniu scăzând cu peste 22% în 2009,la 2,38 miliarde de lei, potrivit datelor raportate de firme.Afacerile marilor agenţii de turism au scăzut anul trecut, înmedie, între 10% şi 50%, în timp ce profiturile s-au diminuat multmai drastic, scăzând de două, trei sau chiar opt ori comparativ cuanul 2008.
Primele 100 de agenţii din România, după cifra de afaceri, au avutanul trecut încasări cumulate de 2,384 miliarde lei (circa 567 mil.euro), în scădere, calculat în lei, cu peste 22% faţă derezultatele de 3,063 miliarde (850 mil. euro ) obţinute în anul2009. Calculată în euro, scăderea faţă de 2008 depăşeşte 33%.

Centru de vinificaţie la Zimnicea de 8 mil.euro

InterAgro va deschide la Zimnicea un centru de vinificaţie în carea investit circa 8 milioane de euro, a declarat ieri Ioan Niculae,proprietarul grupului de firme. "Centrul de vinificaţie va fideschis în prima zi de recoltare a strugurilor. El va avea caobiect de activitatea procesarea strugurilor şi depozitarea lor şiva beneficia şi de linii de îmbuteliere şi de o cramă", a spusNiculae. Capacitatea de producţie va fi de 300 de vagoane pe an,fiecare vagon având o capacitate de 10.000 de litri. "Centrul esteinaugurat în mijlocul viei noastre de 400 de hectare, care aînceput să intre pe rod din anul 2008. În anul 2012, via va intraintegral pe rod", a adăugat proprietarul InterAgro.

Prospecţiuni merge în Senegal

Prospecţiuni Bucureşti (PRSN) vrea să deschidă o reprezentanţă înRepublica Senegal, a anunţat ieri compania de prospecţiunigeologice controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender (foto).Propunerea a fost aprobată luni în AGA, potrivit unui raport alcompaniei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Pe de altăparte, compania intenţioneză să acceseze fonduri europenenerambursabile pentru un proiect de sănătate şi siguranţă aangajaţilor. Prospecţiuni a avut în primul semestru afaceri de 60,2milioane lei, în scădere cu 43%, şi un profit net de 5,4 milioanelei, de peste patru ori mai redus faţă de câştigul din intervalulianuarie-iunie 2009.

Platformă IT pentru e-guvernare de 20 mil.lei

Un consorţiu de trei societăţi a început ieri lucrările derealizare a unei platforme IT care va permite, peste nouă luni,obţinerea online a autorizaţiilor necesare prestatorilor deservicii din ţară şi din străinătate, valoarea proiectuluiridicându-se la 20,5 milioane de lei, a anunţat MCSI.
Firmele din consorţiu sunt Teamnet International, SoftwareDevelopment&Consulting şi C.P. Consultant Services. "Proiectuleste finanţat din fonduri europene (...). Implementarea va avea locîn următoarele nouă luni (...). Denumit «Platformă pentruintegrarea serviciilor de eGuvernare în Sistemul electronicNaţional (SEN)», proiectul are două componente majore, respectivPunctul de contact unic electronic (PCU) şi One-stop-shop (OSS)", aanunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale(MCSI).

Încă 150.000 de euro pentru consultanţă la LiaManoliu

Primăria Municipiului Bucureşti a încheiat cel de-al doilea actadiţional la contractul pentru realizarea Stadionului "LiaManoliu", pentru servicii de consultanţă în valoare de aproximativ150.000 de euro, cu asocierea SC Louis Berger & Louis BergerGroup & Berger Devine Yaeger. Potrivit unui anunţ de atribuirepublicat pe site-ul de licitaţii publice e-licitatii.ro,municipalitatea a atribuit cel de-al doilea act adiţional lacontractul pentru modernizarea şi reabilitarea Stadionului "LiaManoliu" consultantului acestui proiect Asocierea SC Louis Berger& Louis Berger Group & Berger Devine Yaeger. Potrivitanunţului, valoarea acestui contract este 600.000 de lei (circa150.000 de euro) fără TVA.

Proprietarii de maşini de peste 1.600 cmc plătesc dubluîntreţinerea

Persoanele care deţin şi alte locuinţe în afara celei de domiciliu,precum case de vacanţă, sau maşini cu o capacitate cilindrică depeste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de încălzire,evaluărileindicând că peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiarear urma să nu mai fie subvenţionate, ceea ce ar putea înseamnachiar şi dublarea costurilor.
Noile reguli de acordare a ajutoarelor de încălzire vor fi aplicateîncepând cu sezonul de iarnă 2010-2011, a decis Guvernul în şedinţade luni.
Ministrul muncii Ioan Botiş a precizat la finalul şedinţei căplafonul lunar maxim de venituri pe membru de familie în limitacăruia sunt acordate ajutoare de încălzire a fost menţinut la 615lei, împreună cu tranşele de venituri luate până în prezent încalcul, dar au fost definite mai clar categoriile de persoane carepot fi subvenţionate.

Grupaj realizat din surse Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO