Eveniment

Taranistii ar putea da Dreptatea pe mana lui Cristian Tudor Popescu

29.03.2005, 00:00 26


Una dintre variantele de nume avute in vedere pentru lansarea pe piata a noului ziar condus de Cristian Tudor Popescu, fostul redactor-sef al Adevarului este Dreptatea.


Acesta era oficiosul de partid al Partidului Popular Crestin Democrat (fostul PNTCD) condus de Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei. Ciuhandu a confirmat ieri pentru ZF ca a discutat cu fostul redactor-sef al Adevarului relansarea publicatiei Dreptatea, dar spune ca inainte de a stabili detaliile intelegerii trebuie sa aiba acceptul conducerii PPCD intrucat ziarul este al partidului.


"Am avut o discutie cu domnul Popescu, dar nu am batut palma, cum se aude. Mi-am exprimat regretul (pentru situatia de la Adevarul - n.n.) si, pe de alta parte, dorinta noastra de a reinvia un ziar de traditie cum este Dreptatea. Noi dorim acest lucru, dar vrem, in aceeasi vreme, ca publicatia sa reflecte ideile noastre politice. Trebuie sa avem o discutie cu colegii din Biroul National de Conducere si sa vedem in ce masura am putea relansa Dreptatea", a spus Ciuhandu.


Popescu si-a inaintat demisia de la Adevarul saptamana trecuta, si a anuntat ca va scoate un nou ziar. El este cunoscut ca un ziarist mai apropiat de ideile stangii politice.


Ziarul Dreptatea, care a promovat ideile crestin-democrate nu mai apare, la nivel central, de aproximativ doi ani. In judete el mai apare, rar, sub forma unei foi volante.


"Nu avem bani sa sustinem Dreptatea. Dupa cum stiti nu suntem partid parlamentar si nu primim bani de la buget", a spus Ciuhandu.


Pe de alta parte, nici situatia juridica a publicatiei nu este clara. Potrivit presedintelui PPCD, inaintea oricarei angajament pentru relansarea Dreptatii, eventual sub conducerea lui Cristian Tudor Popescu, trebuie lamurita situatia juridica a publicatiei.


Cristian Tudor Popescu impreuna cu o mare parte a redactiei Adevarul si-au inaintat demisiile in urma cu peste o saptamana. Aceasta situatia a survenit dupa ce membrii consiliului director - redactorul-sef Cristian Tudor Popescu si redactorii sefi adjuncti Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chireac - au fost inlaturati din Consiliul de Administratie al publicatiei. Motivul actionarului majoritar - Ana Maria Tinu - a fost ca se doreste despartirea activitatii financiare de cea editoriala.


Cristian Tudor Popescu a anuntat ca, impreuna cu colegii care l-au urmat - sunt aproape 100 de jurnalisti - va infiinta o noua publicatie. Cu o zi inainte de a-si anunta demisia, Popescu l-a acuzat pe vicepresedintele PSD, Viorel Hrebenciuc, ca se afla in spatele deciziei Anei Maria Tinu. Hrebenciuc a respins aceasta ipoteza si a negat ca ar avea actiuni la Adevarul.


Ulterior, Cristian Tudor Popescu a anuntat ca lucreaza la noul ziar impreuna cu Mircea Dinescu. Popescu a spus ca viitoarea publicatie va fi una extrem de personalizata, si va fi diferita de modelele care vin din Occident. El a adaugat ca noua publicatie nu va fi o copie a Adevarului. Mircea Dinescu nu a dorit sa dea detalii asupra proiectului, afirmand ca, deocamdata, ziarul este "in laborator".


Noua publicatie ar urma sa fie lansata undeva prin luna mai. iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO