Eveniment

Târgul pentru dentişti în prima zi: cozi la puţinele firme prezente

Autor: Ioana David

09.03.2011, 23:25 74

La intrarea în expoziţia de medicină dentară Denta, pliantulunui comerciant arată ca dintr-un film SF. Un aparat de 25.000 deeuro dotat cu touch screen părea că nici nu are nevoie de medicstomatolog care să-l folosească.

Deşi preţul este piperat, oficialii companiei nu ezită să-l aratemedicilor stomatologici însă până ieri la ora prânzului, nu au avutnoroc. Nu se vânduse niciun aparat.
"Medicii nu prea mai vin la expoziţii. Distribuitorii mariobişnuiesc să-şi ducă direct aparatele în cabinete pentru a lepromova, ceea ce este mai comod pentru medici. Cel mult caută aiciconsumabile", spune un reprezentant al firmei MedicalPartner.

Un medic stomatolog foloseşte în jur de 100 de produse consumabilelunar pentru care cheltuieşte de la 500 de lei (119 euro), iarmulţi au venit la târg să scape de achiziţia lor.
"Am cumpărat produse pe care nu le găsesc în mod normal ladistribuitori, însă cu toate acestea oferta de la această ediţieeste slabă", spune Paul Pîrjan, medic specialist chirurgie oralădin Râmnicu Vâlcea.

De altfel mulţi dintre vizitatori se întrebau de ce nu auparticipat la târg firme precum Dentotal Protect, SITEA, TehnicalDent sau Dentex, cele mai mari din această industrie. Printre ei şiDaniela Ardeleanu din Tulcea, care însă spera ca firmele să se batăîntre ele cu produse şi oferte.
Absenţa "giganţilor" de la acest eveniment, reprezintă un beneficiupentru firmele mai mici prezente, la unele formându-se chiar cozi.

Pentru partea de finanţare, Libra Bank, care ţinteşte profesiileliberale, este atentă la orice achiziţie de aparat pentru că spunecă o poate finanţa pe loc cu un set minim de documente din parteamedicului stomatolog.
În România există în jur de 12.000 de cabinete medicale (majoritatecovârşitoare în sistem privat) şi 16.000 de medici stomatologi.Venitul net al unui medic stomatolog începe de la 2.000 de lei (500de euro) lunar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO