Eveniment

Tăriceanu, despre Ludovic Orban: S-a pus în cea mai penibilă situaţie în care a fost un politician după '90. ”În faţa procurorului şef, Codruţa Kovesi, îşi recunoştea toată vina de a fi îndrăznit vreodată să militeze pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor”

Tăriceanu, despre Ludovic Orban: S-a pus în cea mai...

Autor: Departamentul Politic

22.11.2017, 11:39 151

"Am urmărit cu surprindere marea dezbaterea organizată de Grupul de Dialog Social şi mi-a sugerat ceva îngrozitor. Am crezut că văd o scenă din Coreea de Nord, în care cetăţenii, în pofida neajunsurilor, preamăresc regimul. L-am văzut pe Ludovic Orban la acea jelanie, cum, în faţa procurorului şef, îşi recunoştea toată vina de a fi îndrăznit vreodată să militeze pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Cred că e cea mai penibilă situaţie în care am văzut vreun politician după 1990", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, despre participarea la o dezbatere a lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, alături de Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA.

Preşedintele Senatului a continuat atacul la adresa preşedintelui PNL spunând că liberalii fondatori s-ar fi speriat dacă vedeau cum "s-a ajuns să îşi dorească ca instituţiile de forţă să înăsprească regimul să că continue abuzurile".

"Cred că Ludovic Orban era ca în bancul din comunism: sunt unii condamnaţi la moarte prin spânzurătoare. La final, întreabă smeriţi, acceptând pedeapsa dacă trebuie să aducă săpunul", a mai spus Tăriceanu.

Dezbaterea "Legile justiţiei. Statul de drept în pericol" a fost organizată de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22, printre invitaţi fiind Laura Codruşa Kovesi, şefa DNA, Andreea Chiş şi Bogdan Mateescu, magistraţi CSM, Camelia Bogdan, judecător, şi Ludovic Orban, preşedinte PNL, achitat în primă instanţă într-un dosar instrumentat de DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO