Eveniment

Taxiurile din Capitala se scumpesc cu 20%

30.06.2008, 19:02 12

Pretul serviciilor de taximetrie din Bucuresti urmeaza sa se majoreze cu aproape 20%, ajungand la tarife de aproape 2 lei pe kilometru, fata de 1,6 - 1,7 lei in prezent.
Printre companiile care au majorat deja tarifele se numara Taxi Colbalcescu, Cristaxi, Confort si Meridian care a dat tonul scumpirilor si anul trecut, cand tarifele au mai luat un avans de circa 15% - 20%.
Majorarea tarifelor este consecinta scumpirii benzinei, pretul pe litru depasind in prezent 4 lei pe litru, in crestere cu aproximativ 14% fata de inceputul anului, dar pot fi asociate si cu traficul din ce in ce mai dificil din Capitala.
Gheorghe Udriste, directorul directiei generale de infrastructura si servicii publice din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), spune ca in Consiliul General al Primariei a fost aprobata recent o hotarare care permite companiilor de taximetrie sa practice tarife de pana la 3,5 lei pe kilometru, cresterea tarifelor nefiind conditionata de servicii suplimentare. Tariful maxim practicat de operatorii de taxi din Bucuresti era pana la aceasta hotarare de 7,9 lei pe kilometru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO