Eveniment

Teodorovici: Există şi documente unde Comisia Europeană laudă România

Autor: Mediafax

28.07.2013, 21:22 214

Acordul de Parteneriat care urmează să fie trimis la Bruxelles în toamnă va fi „un document de bună calitate“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, precizând şi că master plan-ul pe transporturi va fi gata „în următoarele luni“.

„Comisia Europeană este foarte nemulţumită de faptul că astfel de documente ajung în presă. Eu am sugerat Comisiei Europene să putem să dăm opiniei publice toată corespondenţa, adică şi cea în care Comisia laudă partea română, dar oficialii de la Bruxelles nu au fost de acord“, susţine ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici a explicat că proiectul a marcat debutul dialogului cu Comisia Europeană pe acest subiect şi că deja se lucrează pentru remedierea deficienţelor semnalate de la Bruxelles. „Eu nu am niciun fel de temere că România nu va fi gata, în toamnă, cu un document de bună calitate“, a mai spus Eugen Teodorovici.

Declaraţiile vin după ce o primă formă a documentului care stabileşte modul în care vor fi cheltuiţi banii europeni în perioada 2014-2020 a generat, recent, criticile Comisiei Europene, care l-a catalogat „incoerent şi fără priorităţi clare“, astfel încât trebuie refăcut până în septembrie.

Teodorovici s-a referit şi la problema lipsei unui master plan pe transport, din cauza căreia oficialii europeni au atras atenţia că există pericolul ca întregul program cu fonduri europene pentru marile proiecte de infrastructură să fie blocat.

Comisia Europeană a atenţionat guvernul, potrivit unui document oficial obţinut recent de Mediafax, că proiectul Acordului de Parteneriat transmis către Bruxelles, care va reglementa modul de utilizare a banilor comunitari pentru 2014-2020, este incoerent şi fără priorităţi clare, solicitând ca documentul să fie refăcut „peste vară“, până în luna septembrie.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO