Eveniment

Toate spitalele municipalităţii, pregătite să preia pacienţi din unităţile supraaglomerate

Toate spitalele municipalităţii, pregătite să preia...

Autor: Elvira Gheorghita

31.10.2015, 19:54 176

"Am activat, încă de ieri noapte, toate spitalele ASSMB, iar la Spitalul Coleţea au ajuns, imediat după accident, opt persoane. Între timp, una a fost externată, iar celelalte şapte au primit prim-ajutor, apoi au fost transferate la alte spitale pentru că nu există chirurg de chirurgie plastică. De asemenea, Spitalul "Carol Davila" a intrat în prima linie de intervenţie mai ales cu instalaţiile de dializă necesare celor care au suferit arsuri şi care ar avea nevoie de dializă. Totodată, Spitalul Colentina a anunţat că poate prelua din pacienţi de la Elias, dacă va fi cazul", a declarat directorul ASSMB.

Şi spitalele "Theodor Burghele", "Sfânta Maria" şi "Victor Babeş" sunt pregătite să preia pacienţi în stare gravă, a adăugat Potecă.

Până în prezent, la cererea conducerii spitalelor din sistemul Ministerului Sănătăţii, ASSMB a ajutat cu materiale sanitare şi medicamente, dar şi cu albumină spitalele care au internat răniţi.

Agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au participat la acţiunile de salvare care au avut loc vineri noapte, au sprijinit echipele de prim-ajutor la transportul şi resuscitarea unora dintre răniţi şi au donat sânge sâmbătă dimineaţă, a anunţat municipalitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO