Eveniment

Traficul pe Henri Coanda va ajunge la 4,5 mil. pasageri

20.02.2007, 19:04 14

Traficul pe pasageri pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni va ajunge in acest an la 4,5 milioane de pasageri, cu circa 30% mai mult fata de anul precedent, potrivit reprezentantilor aeroportului.
Totodata, traficul a crescut anul trecut cu 16% fata de 2005, ajungand astfel la 3,51 milioane de pasageri.
Traficul pe aeroporturile din Romania a crescut in primele noua luni ale anului trecut cu 21,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la un numar de patru milioane de pasageri, potrivit rezultatelor Institutului National de Statistica. Astfel, daca s-ar fi mentinut cresterea pana la sfarsitul anului trecut, traficul pe aeroporturile din Romania ar fi ajuns in 2006 la circa 5,5 milioane de pasageri.
Desi cresterea de pe Henri Coanda a fost, luand in calcul datele de pe primele noua luni ale anului trecut, sub media pe tara, acesta ramane cel mai important aeroport din Romania.
Numarul mediu de pasageri imbarcati, debarcati sau aflati in tranzit pe Otopeni intr-o zi a fost, in medie, de 9.626.
Totodata, numarul aterizarilor si decolarilor de avioane a ajuns la 58.053, inregistrand o crestere de 8,5% fata de anul trecut. Cel mai mult a contribuit la crestere traficul intern, care a inregistrat un avans de 26%. Astfel, numarul de pasageri transportati pe rute interne a fost in 2006 de aproape 290.000 de persoane.
Aeroportul Henri Coanda si-a crescut cu 30% capacitatea de aterizare si decolare a avioanelor prin extinderea cailor de rulare si constructia unei retele de degajare rapida a aeronavelor.
Investitia in valoare de 19 milioane euro face parte din etapa a doua a programului de dezvoltare si modernizare a aeroportului, iar investitia totala va fi de peste 111 milioane euro. Prima faza a proiectului a avut loc in perioada 1994-1998 si a costat circa 124 milioane dolari.
Aeroporturile cu cel mai intens trafic de pasageri din Romania sunt Henri Coanda, Aeroportul International Timisoara, Aeroportul Baneasa si Aeroportul Cluj Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO