Eveniment

Trei oameni in cursa pentru sefia reactoarelor 3 si 4

19.03.2009, 21:34 27

Teodor Nitulescu, candidatul propus de stat pentru ocuparea functiei de director general executiv (CEO) al EnergoNuclear, compania de proiect care va realiza reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, a iesit din cursa pentru acest post, ramanand deocamdata trei specialisti, potrivit unor surse din piata.

"Vestea buna este ca au ramas trei oameni care au experienta necesara pentru acest tip de proiect. Mai pot interveni modificari, asa cum a fost si in cazul domnului Nitulescu care si-a pierdut sustinerea pe parcurs. Dorinta investitorilor straini este aceea de a avea un specialist in aceasta functie, iar alegerea CEO-ului se ia cu unanimitate de voturi din partea membrilor consiliului de administratie, au declarat sursele citate.
Teodor Nitulescu a fost primar al Alexandriei si prefect al judetului Teleorman, actual membru al PD-L, dar care a facut parte si din PC, PSD si PRM.
In cursa au mai ramas Teodor Chirica, fost director general al Nuclearelectrica, schimbat din functie la inceputul anului acesta, Ionel Bucur, director general adjunct al Nuclearelectrica, si Ioan Rotaru, tot fost director general al Nuclearelectrica.
Reactoarele 3 si 4 sunt evaluate la 4 mld. euro, iar in realizarea acestui proiect sunt implicate cele mai mari grupuri energetice europene: Enel (Italia), CEZ (Cehia), RWE Power (Germania), GDF Suez (grup franco-belgian), care vor detine cate 9,15% din compania de proiect, si Iberdrola (Spania) si ArcelorMittal Romania care vor avea 6,2% din proiect. Statul va detine 51% si cel mai probabil presedintele CA va fi Tudor Serban, secretar de stat in Ministerul Economiei.
"Cu unanimitate de voturi vor fi alesi directorul financiar si directorul tehnic, iar deciziile ar urma sa fie luate imediat dupa inregistrarea companiei la Registrul Comertului, au mai declarat sursele citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO