Eveniment

Un al treilea copil a murit la Spitalul "Marie Curie"

Un al treilea copil a murit la Spitalul "Marie Curie"

Autor: Indira Crasnea

16.02.2016, 17:12 184

Copilul care a murit marţi după-amiază, a decedat din cauza complicaţiilor bolii şi "nu se cunoaşte cauza ca nume de microb” a spus, pentru MEDIAFAX, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o fetiţă de un an şi patru luni, care era intubată şi care se afla la internată la terapie intensivă.

În Spitalul " Marie Curie" din Capitală, mai sunt internaţi nouă copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, şase dintre aceştia se află internaţi la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă.

Tot marţi, mai devreme într-o conferinţă de presă, directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, dr.Adriana Pistol a declarat că doi copii internaţi la secţia de nefrologie " vor pleca acasă, cu o situaţie net ameliorată, ei nu au necesitat dializă".

Potrivit Adrianei Pistol, ceilalţi patru copiii, internaţi la nefrologie vor avea nevoie de dializă peritoneală, dar "au o evoluţie bună, practic ei au început să işi reia treptat funcţia renală, au început să mânânce, e un lucru extrem de important să-şi folosească tubul digestiv".

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a spus că este important ca aceşti copii să fie atent monitorizaţi pentru a nu rămâne cu sechele. "Noi urmărim evolutîa şi progresivitatea funcţiei renale", a spus medicul.

"Ne mai interesează sechelele cu care ar putea rămâne după perioadele de invaliditate pe care le-a presupus terapia intensivă, deoarece vorbim de copii care au fost intubaţi", a precizat medicul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO