Eveniment

Un roman cheltuieste 76 euro anual pentru haine si pantofi

29.03.2007, 18:33 20

In Romania s-au cheltuit anul trecut 76 de euro pe cap de locuitor pentru articole de imbracaminte si incaltaminte, ceea ce ne plaseaza astfel pe locul 52, intre cele 70 de tari aflate in topul realizat de institutul international de statistica Euromonitor.
Sumele cheltuite de romani pentru imbracaminte si incaltaminte se apropie de cele ale peruanilor si ale columbienilor, care cheltuie anual circa 88 euro, respectiv 74 de euro pe cap de locuitor pe astfel de articole. Totusi, valoarea acestor sume a crescut cu circa 5% fata de anul trecut, cand potrivit aceleiasi surse, romanii au cheltuit in medie 71 euro pentru a se imbraca si a se incalta. Bulgaria este cu patru locuri inaintea Romaniei din punctul de vedere al sumelor cheltuite pentru achizitionarea de haine si incaltaminte, situandu-se astfel pe locul 48, cu o medie de circa 95 de euro pe cap de locuitor.
Cei care cheltuiesc cele mai mari sume pe astfel de articole sunt grecii, care cumpara anual imbracaminte si incaltaminte de 1.294 de euro, urmati de Hong Kong, China (1.225 euro, pe cap de locuitor) si Italia (1.224 euro, pe cap de locuitor).
Potrivit Euromonitor, cheltuielile romanilor pentru imbracaminte si pantofi ar putea ajunge la circa 76 euro in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO