Eveniment

Unita isi majoreaza capitalul cu 5 mil. euro

16.09.2005, 20:13 14

Actionarii Unita au hotarat, in cadrul adunarii generale desfasurate miercuri, majorarea capitalului social al companiei cu suma de 17,5 milioane de lei (5 milioane de euro), pana la valoarea de 80,35 milioane de lei (peste 22 de milioane de euro).

Majorarea cu 23% a capitalului societatii se realizeaza prin aport in numerar al actionarului majoritar, grupul Wiener Staedtische, conform declaratiei directorului general al Unita, Dan Odobescu.

Unita este compania de asigurari cu cel mai mare capital social de pe piata romaneasca.

Compania analizeaza posibilitatea introducerii unor produse noi in portofoliu, insa directorul general nu a vrut sa dea mai multe detalii.

In primul semestru al anului, asiguratorul si-a dublat subscrierile pe partea de asigurari generale, pana la valoarea de 38 de milioane de euro (139,3 mil. lei). Cresterea a avut loc mai ales pe baza avansului inregistrat de asigurarile de bunuri, pentru care nivelul primelor brute subscrise a crescut de peste sase ori (cu 540%, in euro), ajungand la 5,5 mil. euro (20,4 mil. lei).

Primele brute subscrise pentru asigurarile de furt si avarii la autovehicule (casco), care reprezinta peste 42% din portofoliul Unita, s-au ridicat in primele sase luni ale anului la aproximativ 16 mil. euro (58,7 mil. lei), in crestere cu mai mult de 180% fata de perioada similara a exercitiului financiar precedent. Politele RCA au inregistrat o crestere de circa 28%, pana la 11 mil. euro (40,4 mil. lei).

Pe partea de asigurari de viata, care detin o pondere de 4,6% in portofoliul asiguratorului, subscrierile s-au ridicat la valoarea de 1,7 mil. euro (6,5 mil. lei), depasind cu 13,3% nivelul din primul semestru al anului 2004.

Pe total portofoliu (prime brute subscrise totale de 39,7 mil. euro la finele lunii iunie), Unita a inregistrat o crestere de 93,6%. angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO