Eveniment

Uniunea Europeană şi China: Proiecte de 1 miliard de euro în industria supercomputerelor

Uniunea Europeană şi China: Proiecte de 1 miliard de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.02.2018, 16:39 314

Uniunea Europeană investeşte peste 1 miliard de euro pentru a construi patru supercomputere până în anul 2020, în timp ce China a început, deja să construiască unui astfel de dispozitiv, care va avea capacitatea de a executa un cvintilion de operaţiuni, relatează Quartz.

Cele patru dispozitive pe care Uniunea Europeană s-a angajat să le producă vor fi capabile să execute  până la 100 de catralioane de operaţiuni pe secundă, în timp ce dispozitivul la care China deja lucrează va avea capacitatea să execute un cvintilion de operaţiuni pe secundă şi este posibil ca această super creaţie să fie gata până în 2020.

UE consideră că aceste supercomputere vor face ca industria europeană să fie mai eficientă prin scurtarea timpului care este necesar pentru a proiecta, a construi produse şi a dezvolta noi dispozitive, iar investiţia exactă pentru construirea celor patru dispozitive este de 1,2 mld de euro.

Dispozitivele minune vor fi utilizate pentru a dezvolta tehnologii de criptare, pentru a organiza simulări nucleare şi pentru a lupta împotriva cyberattack-urile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO