Eveniment

Urdăreanu face hotel şi parcare lângă Aeroportul din Cluj

27.07.2010, 23:25 83

Compania UTI Facility Management, controlată de omul de afaceriTiberiu Urdăreanu, a câştigat un contract de 19 mil. euro deconstruire a unui hotel de patru stele şi a unui nou parking autoetajat în incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.
Consiliul Judeţean pune la dispoziţie terenul pe care va ficonstruit hotelul, dar nu precizează suprafaţa acestuia.
Din valoarea totală a contractului, construirea hotelului de patrustele se ridică la 9,75 mil. euro, iar pentru extindereaparkingului auto au fost alocaţi 9,4 mil. euro.
"Termenul de execuţie asumat prin contract este de 18 luni pentruconstruirea viitorului hotel şi de 14 luni pentru parking, durataconcesiunii fiind pentru o perioadă de 45 de ani. Conformcontractului, valoarea medie a redevenţei pentru extindere parcareşi parking este de peste 1,1 milioane de euro pe an, în timp cevaloarea redevenţei pentru hotel, până la punerea în funcţiune,este de circa 230.000 de euro pe an, iar după punerea acestuia înfuncţiune de 12% pe an", a declarat pentru ZF Transilvania RaduBica, vicepre­şedintele Consiliului Jude­ţean Cluj.
Bica nu a dorit să precizeze câte companii au participat lalicitaţia pentru cele două imobile de lângă aeroportul din Cluj.Potrivit Ziua de Cluj, singura ofertă pentru concesiunea terenuluidin incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, în vedereaconstruirii unui parking de 2.000 de locuri şi a unui hotel depatru stele aparţine companiei UTI Facility Management, implicatăşi în realizarea terminalelor de pasageri.
Anunţul privind licitaţia în vederea atribuirii contractului delucrări pentru construirea unui parking auto şi a unui hotel depatru stele în incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca nu afost postat pe site-ul e-licitaţie.ro, la fel ca în cazullicitaţiei pentru pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri aaeroportului din Cluj-Napoca.
Potrivit datelor de la Registrului Comerţului, compania UTIFacility Management a realizat anul trecut o cifră de afaceri netăde 116 mil. lei (27,6 mil. euro). Grupul UTI număra anul trecutaproximativ 5.400 de angajaţi, în cadrul celor 13 companii din careeste format.
Conducerea CJ Cluj a anunţat recent că în luna septembrie va fiorganizată o licitaţie în vederea atribuirii contractului delucrări pentru pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri aaeroportului din Cluj, investiţie care se ridică la 120 mil. eurofără TVA. Finanţarea lucrărilor va fi făcută din surse proprii aleCJ Cluj, credit furnizor, credite bancare şi alte surse, iar duratade finalizare a proiectului va fi de 48 de luni de la dataatribuirii contractului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO